Hlavní obrázek

Recenze Hotovky.cz – jídla bez přílohy

V běžných pracovních dnech i o většině víkendů se snažíme vyvážit náš jídelníček o všechny potřebné makroživiny, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina + celkový počet přijatých/vydaných kalorií. Není tomu jinak ani na dovolené, kdy si ovšem můžeme dovolit obvykle vyšší kalorický příjem – přeci jen spálím oproti neaktivnímu dnu (cca 2 400 Kcal) asi o 1 500 – 1 700 Kcal více.

Nově máme ultimátní set-up

Když jsme byli ještě malí, na výletě nám žaludek zásoboval chleba, rohlíky, paštika, vepřovka nebo Dobrý hostinec. Časy se naštěstí mění a nyní jsme přišli na optimální jídelníček (hlavně tedy v aktivních dnech).

Protože se nechceme omezovat časově na polopenze/plné penze a stejně tak se nám nechce zdlouhavě vyvařovat, rádi jsme uvítali spolupráci s Hotovky.cz. Díky jejich jídlům bez přílohy si stačí uvařit rýži, těstoviny nebo brambory (otázka max. 20 minut) a máte k dispozici třeba guláš, kuře na paprice, rajskou nebo svíčkovou.

Celkově náš jídelníček (při aktivním dnu, třeba při výšlapu) vypadá tedy nějak takto:

  • snídaně: kaše z ovesných vloček, ovoce, arašídové máslo
  • svačina: proteinová tyčinka, banán
  • oběd: restaurace nebo jídlo na cestě
  • svačina: trochu praseníčko – frgál, zmrzlina a další místní speciality
  • večeře: Hotovky.cz + samozřejmě i klasické večeře, jako vajíčka nebo kuřecí maso s přílohou

Celý den se snažíme postavit hlavně na vyšším množství sacharidů, nezapomínáme ani na tuky. Nejen na dovolené pak držím bílkoviny kolem 200-230 gramů za den.

Hodnocení jídel z Hotovky.cz (červenec 2021)

Na internetu jsme se dočetli o nedostatečné chuti nebo vysušeném mase – moc tomu nerozumíme, protože zrovna tohle je naprosto v pohodě. Chuťově třeba kuře na paprice nebo španělský ptáček jsou odpovídající balení. Jasně, čerstvé jídlo v restauraci asi bude o kousek dál, ale opravdu nám to chutnalo.

Máme k dispozici jednoporcová jídla (vždy děláme ale dvě). Omáčky je v balení až až, masa trochu méně. Pro větší jedlíky bude potřeba udělat zkrátka více přílohy. V nabídce jsou pak i dvouporcová jídla s 300 gramy masa – ty jsme si bohužel nevybrali. Snad příště. 🙂 

Za nás je to ideální alternativa pro uvaření rychlého, tradičního, jídla na cestách – dovolené, služebce, nebo tehdy, když nemáte zkrátka na přípravu “složitějšího” jídla tolik času.

Ještě bychom rádi vyzkoušeli hotové polévky, protože to by nám i k běžnější večeři (vajíčka, sendvič s tuňákem, čočka) po náročném dni bodlo.

Jednoduchá příprava jídla

Příprava hotovky je jednoduchá – stačí obsah sáčku přesunout do malého hrnce nebo na pánev, prohřát cca 3 minuty, přidat k příloze a máte super jídlo s cca 30 gramy bílkovin, 30 gramy sacharidů a cca 15 gramy tuku.

Cena jídel

Cena hotovky se pohybuje mezi 70 a 90 Kč za porci. Když k tomu přidáte přílohu (brambory/rýži), hravě se dostanete pod stovku za jídlo. 

Jistě, není to cena dvou rohlíků a plátku Eidamu – v české restauraci si ale za 100 Kč dáte v dnešní době jen polévku a pití. Pokud budeme uvažovat v cenách rakouských Alp, za stovku si dáte třetinku pití, o polévce si můžete nechat zdát.

Díky ceně by se daly Hotovky servírovat nejen na dovolené, ale i při běžnějších příležitostech.

Základní informace o hotovkách

  • jídla připravují zkušení kuchaři
  • uchovávejte je od 1 do 28 stupňů Celsia, trvanlivost jídel je cca 2 roky
  • stačí prohřát cca 3 minuty ve vodě (v pytlíku), v hrnci nebo v mikrovlnce
  • na výběr máte jednoporcové (340 g), dvouporcové (680 g) varianty i jídla s 300 g masa
  • v nabídce jsou kromě masitých jídel také bezmasá nebo bezlepková jídla
  • kvalitní suroviny – 100% maso od prověřených dodavatelů, bez přidaných konzervantů
Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme! Dejte nám vědět
Autor: Petr Krauz

Jsem SEO konzultant na volné noze se specializací na auto-moto a technické projekty, zakladatel Marketingové Plzně a milovník cestování. Nejraději objevuji nové lokality v Alpách, vyhýbám se vodě (a lodím) a o našich cestách se rád podělím na blogu. To je tady!

Přejít nahoru